Blackjacktriks > Nyheter > Panama Papers-avsløringene og Calvin Ayre

Panama Papers-avsløringene og Calvin Ayre

Calvin Ayres - post 1En eksentrisk mangemilliardær fra Canada ved navn Calvin Ayres, grunnla i 1992 spillseskapet Bodog som var ett av de aller første nettbaserte spillseskapet. Ayre er nå på rømmen fra myndighetene i USA etter at de såkalte Panama Papers for ikke langt tilbake kunne avdekke flere ulovlige virksomheter som har skjult store formuer i en rekke skatteparadiser rundt om i verden og dermed har unngått skattemyndighetene i USA – så langt.

Disse omstridte Panama Papers-dokumentene ble for kort tid tilbake lekket til en tysk avis av en varsler, og dermed var hele sirkuset i gang. Myndighetene i USA trappet deretter opp jakten på de skjulte milliardformuene. Disse er plassert i skatteparadiser rundt om i verden og disse dokumentene kan avdekke en rekke ulovlige virksomheter som har gjort seg skyldig i brudd på amerikansk skattelov.

Det ble for kort tid tilbake offentliggjort noen fragmenter av disse dokumentene som inneholder dokumentasjon som avslører hvordan både bedrifter og privatpersoner i flere år har stukket unna flere milliarder i en rekke skatteparadiser rundt omkring i verden.

Totalt finnes det 11,5 millioner dokumenter som detaljert beskriver kundeforhold hos et Panamastyrt advokatselskap ved navn Mossack Fonseca. Vi snakker her om et tvilsomt advokatfirma som har tjent seg rike på å opprette selskaper i en rekke skatteparadiser og dermed har kunnet skjule alle opplysninger for myndighetene. På kundelisten finnes det også over 200 nordmenn i tillegg til de to store norske bankene DNB og Nordea Bank.

Grunnlegger av nettspill-selskapet Bodog

Bilde fra Calvins Facebook-side

Dette er nok bare begynnelsen på oppvasken som kommer og Det internasjonale konsortiet av undersøkende journalister (ICIJ offentliggjorde deretter en massiv mengde søkbar informasjon som omfatter mer enn 200000 selskaper som har blitt avdekket i Panama Papers-lekkasjen.

De amerikanske myndigheter har selcsagt hatt et stort ønske om å slå kloa i disse dokumentene, og ett av navnene som dukker opp helt øverst på listen er den eksentriske mangemilliardæren Calvin Ayre (54). Han var grunnleggeren av spillselskapet Bodog i 1992 som er ett av de aller første i sitt slag som ble lansert på nettet.

Bodogs nettside som ble lansert i 2000, fikk det hele til å ta helt av, noe som gjorde at omsetningen til Bodog passerte utrolige 60 milliarder norske kroner bare i løpet av 2005.

Gambling-populariteten på nettet fikk en skikkelig boom i begynnelsen av 2007 i USA. Da uttalte Ayre at selskapet hans hadde egenhendig omsatt for rundt 205 milliarder kroner i nettspill og at han selv satt igjen med en inntekt på rundt fem milliarder kroner – kun for 2007.

Amerikanske myndigheter jakter på Ayre

I 2002 ble deretter Ayre siktet for pengehvitvasking med opprinnelse fra ulovlig spillvirksomhet av myndighetene. De fleste former for nettspill er nemlig ulovlig i USA, og flesteparten av kundene til Bodogs var amerikanske statsborgere. Myndighetene stengte deretter ned spillsiden til selskapet hans.

Ayre har siden vært på rømmen fra de amerikanske myndigheter som driver klappjakt på han og hans likemenn, mver eneste gang de har vært i nærheten av å få fatt i milliardformuen eller Ayre selv, har imidlertidig alle pengene blitt overført til et eller annet nytt skatteparadis et sted og dermed blitt vekk.

Angivelig foreligger det også blant disse sensitive dokumentene sterke bevis på en rekke av de hemmelige disposisjonene som Calvin og selskapet hans har foretatt seg gjennom årene. Men Ayre har alltid ligget et hestehode foran myndighetene og har på den måten kunnet skjule milliardformuen sin – så langt, rapporterte NBC News.

En eksentrisk og rik playboy

Men tror du Calvin bryr seg om dette, da?, Tvert imot, på Facebook-siden hans legger han fortløpende ut bilder og informasjon om hvor han er og hva han foretar seg i sitt paradis.

For kort tid siden postet han: «Langhelg, Antigua-stil», på Facebook-siden hans. Her viser bildet en glad Ayre henslengt på en strandbar i godt selskap med lettkledde og vakre kvinner. «Jeg valgte litt ekstra benplass på flyet hjem», postet han i forrige måned, med et bilde av seg selv ombord i privatflyet sitt, også her omgitt av vakre kvinner. Ayre ligger nok lett henslengt på en strandbar et eller annet sted i Karibien når han ikke er ute og flyr med privatflyet sitt mellom noen de mange eiendommene han har både i Canada, Costa Rica og i Karibien.

Men de amerikanske skattemyndigheter har et stort problem, og det er at Ayre er canadisk statsborger. Canada har på sin side gjort det helt klart at de ikke kommer til å utlevere ham til USA.

Flytter milliardformuen fra land til land

Skattemyndighetene i USA har til nå klart å beslaglegge rundt 500 millioner kroner av Ayres formue, men dette er angivelig bare toppen av isfjellet av det som myndighetene mener er ulovlige inntekter som kommer fra den tidligere spillemogulen som skal kartlegges og beslaglegges.

Mesteparten av formuen til Ayre er blitt flyttet mellom bankkontoer i en rekke land, alt fra Sveits til Panama og Cayman Island. Panama Papers-dokumentene har nå vist at Ayre også har benyttet seg av kontoer på De britiske jomfruøyene.

– Vi er veldig ivrige på å se hva disse dokumentene inneholder. All informasjon som kan hjelpe oss med å avdekke bankkontoer eller fond og investeringer av noe slag er interessante, uttalte en talsmann for de amerikanske myndigheter til NBC.

Calvin net pic 3

Søkelys på skatteparadisene

Men ikke bare Ayre er satt i søkelyset til skattemyndighetene i USA. Flere hundre økonomiske rømlinger som de amerikanske myndighetene jakter på i dag skal også sitte på store formuer som kommer fra ulovlig nettspill i innenfor USA.

Personen som har lekket ut disse dokumentene til den tidligere nevnte tyske avisen, har uttalt at motivet med dette er å sette søkelys på hvor utbredt denne typen skattesvindel faktisk er, og at det utrolig nok ikke er ulovlig på noe vis.
Varsleren har i sitt selvskrevne manifest bemerket at vedkommende kan være villig til å samarbeide med politiet, og at tusenvis kan rettforfølges på grunnlag av Panama Papers-dokumentene, meldte NBC.

Calvin Ayre tar det hele med stor ro

Svikt i det amerikanske skattelovverket er altså årsaken til at Calvin Ayre fremdeles kan fly tilsynelatende fritt rundt i privatflyet sitt mellom eiendommene sine i Canada, Costa Rica og Karibien, og i mellomtiden oppdaterer han nettsiden sin og poster gladelig om sine hverdagslige gjøremål på Twitter og Facebook-siden hans, og det ser ikke ut til at noe kan ta fra denne eksentriske milliardæren nattesøvnen hans – verken en knusende artikkelen fra NBC sist mandag, de omstridte Panama Papers-dokumentene eller at mannen faktisk er en av de mest etterlyste personene i verden.

«Mesteparten av dette er rett og slett bare fiksjon som har sitt opphav fra ett spesielt selskap som min søster registrerte på meg for å skaffe seg et hus i Thailand», postet Ayre på Facebook i forrige uke.

60 freespins direkte til din innboks!

- Gratis spill uten innskudd eller omsetningskrav

- No deposit-bonuser, freespins og mye mer

- Bli den første til å dra nytte av eksklusive tilbud

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn, så hold et øye med innboksen din!

60 ekte gratis spinn til din innboks

60 ekte gratis spinn til din innboks

Freespins uten innskudd eller omsetningskrav! 

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn.

Privacy Policy