Blackjacktriks > Blackjack regler

Blackjack regler

Blackjack er et av de mest populære kortspillene i verden og dette med god grunn. Spillet er ikke bare spennende, men også svært enkelt å lære for nye spillere. Blottet for intrikate spilleregler betyr dette at blackjack er et godt alternativ for deg som vil ha mye moro med minimalt hodebry. Her presenterer vi deg for grunnleggende reglene i blackjack. Husk imidlertid på at det finnes svært mange versjoner av spillet og at reglene derfor kan variere noe fra sted til sted.

Plasser en innsats

Når du har slått deg ned ved et blackjack bord må du først og fremst bestemme deg for hvordan innsats du vil benytte. Dette kan som regel enkelt varieres ved å benytte sjetonger av ulik verdi. Ønskede sjetonger kan vanligvis velges nede til høyre i spillet. Vanlige sjetongverdier er €1, €5 og €10. Du har selvsagt muligheten til å kombinere ulike sjetonger for å finne en innstas som passer deg. Alt du trenger å gjøre for å plassere innsatsen din er å klikke på ønsket sjetong og plassere den på en spilleplass på bordet. Når du er fornøyd med innsatsen din starter du enkelt spillet ved å trykke på utdelingsknappen.

Spillets mål

I blackjack skal du ved hjelp av kortverdier oppnå en poengsum som er så nær 21 som mulig, men uten å overstige denne verdien. Overstiges verdien er dette kjent som bust. De ulike kortene i stokken har ulik verdi:
– Ess: Gir 11 eller 1 poeng, alt etter hva som er mest optimalt i spillet.
– Bildekort: Gir 10 poeng.
– Tallkort: Gir verdien kortet anviser.

Spillets gang

Når spillet starter vil både du og dealeren motta to kort hver. Mens begge dine kort er synlige vil imidlertid kun det ene av dealerens to kort være synlig. Basert på dine egne kort, samt dealerens ene synlige kort, har du en rekke valgmuligheter foran deg.

Trekk nytt kort
Ved en lav total poengsum på dine to kort kan du velge å trekke et nytt kort ved hjelp av funksjonen anmerket hit. Verdien av det ekstra kortet vil følgelig summeres med dine to allerede utdelte kort.

Stå
Hvis dine to første kort gir en poengsum som er rimelig nært 21 eller 21 kan du velge å stå ved å velge funksjonen stand.

Doble innsats
Hvis du har tro på at det tredje kortet du trekker vil gi en særdeles god korthånd har du muligheten til å doble innsatsen din før kortet trekkes. Hadde du rett i dine forutanelser vil gevinsten følgelig bli større.

Splitt
I noen versjoner av blackjack har du også muligheten til å splitte dine to første kort etter den første kortutdelingen. Dette kan eksempelvis være gunstig hvis du får to ess eller to åttere i den første utdelingen.

Kåring av vinneren

Hvis du trekker så mange kort at du ender opp med en verdi over 21 poeng (bust) vil du automatisk tape. Hvis du velger å stå på en verdi nært 21 eller 21 poeng vil dealeren begynne å trekke kort selv for å arbeide seg opp en så god korthånd som mulig. Hvis dealeren står på en lavere poengsum enn deg eller overstiger verdien på 21 poeng, vil du gå av med seieren.

Prøv vår gratis versjon av blackjack her!

60 freespins direkte til din innboks!

- Gratis spill uten innskudd eller omsetningskrav

- No deposit-bonuser, freespins og mye mer

- Bli den første til å dra nytte av eksklusive tilbud

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn, så hold et øye med innboksen din!

60 ekte gratis spinn til din innboks

60 ekte gratis spinn til din innboks

Freespins uten innskudd eller omsetningskrav! 

Takk! Vi vil snart sende deg en e-post der du kan aktivere dine gratis spinn.

Privacy Policy